Koupě novostavby od developera  se může lišit od koupě nemovitosti z druhé ruky v několika zásadních ohledech. 

Zde jsou některé hlavní rozdíly a důležité kroky, které byste měli zvážit:

Jak vybrat správný developerské projekt?

Vybrat si můžete z celé škály projektů v různých lokalitách. Je dobré již od developera vidět již dřívější vystavěné projekty abyste měli lepší představu o interiéru a exteriéru při dokončení. 

Jak se platí a kdy?

U novostaveb budete pravděpodobně čelit platbám ve fázích výstavby. To zahrnuje rezervaci, zálohu, platby za konkrétní stavební etapy a konečnou platbu při dokončení. Konečná platba je vždy u notáře při předání nemovitosti.

Právní rámec:

Všechny nemovitosti ve Španělsku musí být řádně zapsány v katastru a mít platné vlastnické právo. Je důležité prověřit právní rámec a zajistit si, že nemovitost nemá žádné právní problémy. Na toto budete mít u nás naše externí Gestory, kteří se pohybují denně v těchto záležitostech a mohou vás zastupovat. Víc v článku: ZDE

Záruky od developera:

U novostaveb obvykle platí nějaké záruky na stavební práce a materiály. Zjistěte, jaké záruky nabízí developer.

Daně a poplatky:

Musíte počítat s daněmi spojenými s nákupem nemovitosti, jako je DPH 10% (Value Added Tax) nebo ITP 1,5% (Property Transfer Tax), a dalšími poplatky spojenými s registrací nemovitosti.

Právní zastoupení:

Je vhodné najmout si právního zástupce (Gestora) specializujícího se na nemovitosti, který vám pomůže s celým procesem, zejména s právním ověřením a sestavením kupní smlouvy.

Potřebujete se zeptat na další dotazy? – Spojte se s námi.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *