Město 144 národností

Torrevieja, město slunce a soli ve španělské provincii Alicante, láká návštěvníky díky svým slaným jezerům, která zde vytváří specifické zdraví prospěšné mikro klima. Ležící na jihu Costa Blanky a rychle se stalo oblíbeným turistickým cílem pro milovníky slunce, pláží a golfu.

Jedním z nejvýraznějších prvků Torrevieji jsou již zmíněné solné laguny, známé jako Las Salinas. Tato oblast je domovem široké škály místní fauny, včetně různých druhů ptáků, jako jsou plameňáci. Pro milovníky přírody nabízí tato laguna úžasné možnosti pozorování ptáků a procházek vyznačených stezkách. Laguna modrá se pojí s parkem La Mata Natural. Toto jezero se napouští z moře a následně je propojeno s dalším jezerem, které se pyšní svou růžovou barvou a to díky řasám. Cely koloběh vody má také kanál do moře v případě záplav.

Sůl nad zlato

Kromě svých přírodních krás má Torrevieja také bohatou historii spojenou s těžbou soli a námořní tradicí. Návštěvníci zde mohou navštívit muzeum soli a poznat historii těžby soli v této oblasti, která má hluboké kořeny. Muzeum lze ve městě navštívit zdarma celoročně. Rozhodně nebudete litovat.

https://turismodetorrevieja.com/web/?p=334&lang=en

Ale Torrevieja není jen o solných lagunách a historii – nabízí také úchvatné pláže s jemným pískem a tyrkysovým mořem. Mezi nejoblíbenější patří Playa del Cura a Playa de los Locos, které lákají turisty i místní obyvatele svou krásou a širokou škálou aktivit. Dále musíme určitě zmínit pláž La Mata, která leží ve stejnojmenné periférii La Mata. ( část Torrevieja).

Kultura v Torrevieja

Město má také živou kulturu a nabízí mnoho možností pro zábavu a relaxaci. Okouzlující promenáda nabízí skvělé restaurace s tradičními španělskými specialitami a příležitosti k posezení s výhledem na moře a to celoročně. I v zimních misících se můžete po promenádě procházet v krátkém rukávu a dát si třeba zmrzlinu.

Torrevieja tak zůstává jedinečným španělským přímořským městem, které spojuje krásu přírody, bohatou historii a moderní zábavu. Je to místo, kde se tradice setkává s modernitou a kde každý návštěvník může najít něco, co osloví jeho srdce a duši.

Party a zábava

Velice je v Torrevieja nejznámější noční klub. Nachází se v průmyslové zóně Casagrande de Torrevieja. Byl slavnostně otevřen v roce 2016 a během krátké doby se kvalitním zázemím a volnočasovou nabídkou dokázal upevnit jako národní klub. Je aktivní po celý rok, otevřeno zůstává každý den od června do září a o víkendech a svátcích po zbytek sezóny.

Další ,, pařící“ zónou je přístav a centrum města kolem přístavu, kde najdete sportu různých barů a menších klubů s různými žánry. Město žije celoročně ale léta jsou zde vyhlášené svou rozmanitostí a ruchem.

Před několika roky zde byla také franchise Pacha ( Club na Ibiza). Torrevieja se tímto proslavila jako jedno z párty měst na Costa Blanca.

je známá svou rozmanitostí a multikulturním prostředím. Město přitahuje obyvatele z různých částí světa a odhaduje se, že zde žije obyvatelstvo pocházející ze zhruba 144 různých národností.

Město, kde žije až 144 národností

Město je známé svou rozmanitostí a multikulturním prostředím. Město přitahuje obyvatele z různých částí světa a odhaduje se, že zde žije obyvatelstvo pocházející ze zhruba 144 různých národností. Tato rozmanitost je patrná nejen v každodenním životě, ale také v gastronomických nabídkách, festivalech a různých událostech, které se v Torrevieje konají.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *