Costa Blanca: Investiční Příležitosti v Slunečném Ráji

Costa Blanca, s jejími ikonickými destinacemi jako Santa Pola, Torrevieja, Guardamar a Orihuela Costa, láká investory na slunečném pobřeží Španělska. V tomto článku prozkoumáme zajímavý pohled na výnosy z nemovitostí v této oblíbené oblasti, přičemž se zaměříme na nejhorší scénář a přesto nadějné výsledky.

Hlavní sezóna, trvající čtyři měsíce od června do září, je klíčovým obdobím s očekávanou obsazeností 75%. Tato doba nesouvisí pouze s teplem a sluncem, ale i s nárůstem poptávky po pronájmu nemovitostí. Ostatní měsíce v roce, včetně října, listopadu, prosince, dubna a května, nejsou zanedbávány. S cenami pronájmu od 350 do 700 eur za týden a opět s vysokou obsazeností 75%, nabízejí tyto měsíce stabilní a vyvážený příjem. Scénář počítá s nejhorší a to, že prosinec až březen budou zcela neobsazené.

Když mluvíme o lokalitách, naše analýza zahrnuje perly jako Santa Pola, Torrevieja, Guardamar a Orihuela Costa, které jsou všechny vzdáleny maximálně 1,5 km od nádherného Středozemního moře. S apartmány disponujícími dvěma ložnicemi se pohybujícími v cenovém rozmezí 120 000 eur pro ty vzdálené od pláže a 200 000 eur pro ty v první nebo druhé linii od moře, investoři mají širokou škálu možností.

Co se týče výnosů, ceny pronájmu za týden vykazují dynamiku od 500 do 1100 eur, což představuje značný potenciál pro růst investičního portfolia. S předpokládaným ročním výnosem investice 10% a očekávaným ročním růstem cen v rozmezí 10-13%, investoři mohou očekávat splacení svých apartmánů do 5-6 let.

Zkrátka, Costa Blanca nenabízí pouze slunečné pláže a kouzelné výhledy na moře, ale také lákavé investiční příležitosti. S rozmanitým spektrem cen a vysokými mírami obsazenosti během celého roku může investice do nemovitostí na Costa Blanca rychle přinést nejen finanční stabilitu, ale také kousíček španělského ráje pod sluncem.

Poznámka: Poskytuji informace o oblasti, kde působím a to je převážně jih Costa Blanca. Alicante – Torre de la Horadada. Všechny čísla jsou uvedeny před odečtením nákladů a před zdaněním.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *